Skip links

Descobreix com la teva alimentació pot afectar-te a la feina

L’alimentació és determinant per mantenir-nos saludables i en forma, però també juga un paper crucial sobre el nostre rendiment laboral i el nostre desenvolupament diari. Encara que acostumem a subestimar com els aliments que mengem impacten sobre la nostra productivitat, concentració, i benestar general a la feina, la veritat és que tenen un gran efecte, especialment després d’unes llargues vacances en el que costa tornar a l’exigència de la rutina. Tenint en compte tot això, t’expliquem com la teva dieta diària afecta el teu entorn laboral, i com pots alimentar-te per optimitzar i millorar els resultats.

La capacitat de mantenir la concentració durant la jornada de treball depèn principalment dels nutrients que es consumeixen pel que podem escollir aliments rics en àcids grassos omega-3, com per exemple el salmó, la tonyina, la sardina, les nous i la xia, ajuden en aquest aspecte.

De vegades, després d’esmorzar sentim una baixada d’energia, això pot venir provocat pel consum d’aliment amb alt contingut de sucre, com dolços, sucs envasats o refrescos, entre d’altres. Aquests aliments causen increments ràpids de glucosa normalment seguits d’una caiguda brusca, la qual provoca fatiga i somnolència. Mantenir una dieta equilibrada basada majoritàriament en vegetals, verdures, llegums i proteïnes de qualitat, t’ajudarà a evitar la fatiga.

A més, hem de tenir en compte la necessitat de tenir una bona hidratació, la qual cosa ens permetrà tenir un bon rendiment laboral. La deshidratació pot afectar significativament la capacitat de concentració, disminuir la productivitat i augmentar la sensació de cansament. Beure aigua és clau, especialment si treballes en ambients tancats o amb aire condicionat, que acceleren el procés de deshidratació.

El cafè també té un impacte important en el treball. El seu consum excessiu pot afectar negativament el rendiment. Tot i que és cert que la cafeïna és un estimulant, prendre’n massa pot provocar nerviosisme, ansietat, i fins i tot afectar la qualitat del son, que conseqüentment es veu repercutit a la capacitat de concentració i energia.

S’ha d’intentar evitar l’anomenat “mindless eating” o menjar per avorriment. En l’entorn laboral, especialment a les oficines, és fàcil caure en la trampa de menjar per avorriment i sense gana, ja que amb aquesta acció normalment es consumeixen aliments poc nutritius i molt calòrics que afecten el benestar i el rendiment.

Descobreix com la teva alimentació pot afectar-te a la feina
Enviar
1
😁 et puc ajudar?
SC Trade Center
Hola, en què et puc ajudar?

Si estàs interessat en els nostres serveis i necessites més informació, només cal preguntar 😊